Star Trek - Enterprise

Mesajde Redrake » Vin Mai 11, 2007 1:22 am

Faptul ca au evoluat pentru vreo 1000 de ani pe alta planeta e firesc sa duca la unele diferente fiziologice. Oricum asta nu prea conteaza in universul Star Trek avand in vedere ca relatiile dintre specii sunt prea stranse.
Imagine
Surrender or be squished!
Redrake
Fan Star Wars
Fan Star Wars

Sponsor

Mesajde adiman83 » Joi Sep 13, 2007 12:27 pm

star trek enterprise a fost un serial interesant, dar a avut un MARE defect de "proiectare". acel defect este chiar nava. sunt prea multe asemanari cu clasa Akira, care a fost defapt si sursa de inspiratie. A doua problema, la fel de mare este diferenta dintre NX-01 si clasa Daedalus (prima clasa de nave a federatiei). Daedalus au fost construite la cel putin 12 ani de la "lansarea la apa" a lui NX-01 si totusi Enterprise are un design muult mai modern (tipic navelor din sec XXIV). chiar si la marime clasa NX sta mult mai bine: clasa NX are 225 de metrii fata de numai 108 ai micutzei Daedalus.

Imagine
Imagine
adiman83
Fan Star Wars
Fan Star Wars

Re: Star Trek - Enterprise

Mesajde angel_fall » Dum Apr 13, 2008 12:05 am

Sincer, ENT e chiar prost, din toate punctele de vedere. Singurul lucru pe care l-am apreciat a fost reaparitia andorienilor si a telaritilor. Episoadele au scenariile preluate din TOS, TNG, DS9 sau VOY... singurul lucru original cu care vine - Xindi o rasa formata din cinci specii.
Un alt lucru interesant... in nici un episod din serial nu se spune daca pe Terra mai existau si celelalte entitati statale... din alcatuirea echipajului se pare ca nu (singura uniune era intre statele vorbitoare de engleza)... :nsilly: si-i mai acuza pe alti ca sunt nationalisti :liar:
Faza cu atacul asupra pamantului... adica asupra floridei, atac in urma caruia mor 7 mil de oameni, seamana a 9/11 de la o posta. Daca e sa o luam logic, un atac asupra Asiei ar fi fost mult mai eficace :twisted:
Si nu in ultimul rand NX-01 (culmea ca si USS Prometheus avea acelasi cod de inregistrare - ST:VOY - Message in a Bottle) nu-si are rostul.
http://www.ex-astris-scientia.org/ent.htm Bernd Schneider explica mult mai pe larg cum a fost creat ENT si cat de multe prejudicii aduce el universului ST :sigh:
"Sometimes the only think more dangerous than a question it's an answer" - rule 208 of acquisitions
angel_fall
Fan Star Wars
Fan Star Wars

Mesajde Lasher » Dum Apr 13, 2008 9:51 pm

angel_fall scrie:Si nu in ultimul rand NX-01 (culmea ca si USS Prometheus avea acelasi cod de inregistrare - ST:VOY - Message in a Bottle)

Care cod ? NX-01 ? Nu ... Prometheus era NX - 59650
Chance is irrelevant. We will succed.
Lasher
Fan Star Wars
Fan Star Wars

Mesajde adiman83 » Lun Apr 14, 2008 10:55 am

Lasher scrie:Care cod ? NX-01 ? Nu ... Prometheus era NX - 59650

sunt de acord cu Lasher. numarul de cod al lui USS Prometheus nu era NX-1.
defapt, au existat doua nave cu numele Prometheus. una din ele era de clasa Nebula si avea codul NCC-71201 iar cea de-a doua era de clasa Prometheus si avea doua coduri: NX-59650 si NX-74913

intr-un fel, si angel_fall avea dreptate. a existat o nava care avea codul NX-01, intradevar in Voyager dar nu era vorba de USS Prometheus ci este vorba de USS Dauntless, NX-01-A, care pana la urma s-a dovedit a nu fi o nava a federatiei ci o nava extraterestra creata pentru a "livra " echipajul Voyager colectivului
Imagine
adiman83
Fan Star Wars
Fan Star Wars

Mesajde angel_fall » Dum Mai 04, 2008 5:30 pm

A fi sau a nu fi NX :twisted:

Prometeus avea indicativul NX fiindca era un prototip. Dauntless se vroia si el un "prototip" de unde indicativul NX... :roll:
In alta ordine de idei indicativul nu indica clasa navei, poate ca producatorii ar fi vrut sa-i spuna Enterprise Class, iar NX-01 ar fi fost numarul de cod, care in exploatare ar fi devenit NCC-01 :-S
"Sometimes the only think more dangerous than a question it's an answer" - rule 208 of acquisitions
angel_fall
Fan Star Wars
Fan Star Wars

Mesajde Lasher » Mie Mai 07, 2008 10:12 am

Cine a zis ca indicativul indica ( mgh ) clasa navei ?
Lasher
Fan Star Wars
Fan Star Wars

Mesajde adiman83 » Mie Mai 07, 2008 11:02 am

pai indicativul chiar nu arata clasa navei. NCC nu se stie cu exactitate ce inseamna, dar se stie sigur ca NX este un indicativ de prototip sau de nava in constructie.
in cazul lui NX-01, nu-mi dau seama de ce i-au spus NX si nu NCC
Imagine
adiman83
Fan Star Wars
Fan Star Wars

Mesajde Jadzia » Mie Mai 07, 2008 3:58 pm

adiman83 scrie:pai indicativul chiar nu arata clasa navei. NCC nu se stie cu exactitate ce inseamna, dar se stie sigur ca NX este un indicativ de prototip sau de nava in constructie.
in cazul lui NX-01, nu-mi dau seama de ce i-au spus NX si nu NCC

Because Brannon and Braga have the brains of a hamster? :D
POST TENEBRAS SPERO LUCEM.
Jadzia
Fan Star Wars
Fan Star Wars

Mesajde Lasher » Mie Mai 07, 2008 4:12 pm

Pentru ca era prima nava din serie. Era un prototip. Columbia nu sunt sigur de ce era tot NX. Dar la enterprise mi se pare destul de clar.
Lasher
Fan Star Wars
Fan Star Wars

Mesajde adiman83 » Mie Mai 07, 2008 5:48 pm

stiu ca era un prototip, dar la denumirea clasei si indicativele au dat de pereti cu traditia Star Trek. pana acum, clasele primeau denumirea primei nave din clasa respectiva.
exemplu: prima nava Galaxy class a fost USS Galaxy NX-70637 si dupa intrarea in folosinta transformandu-se in NCC-70637; prima nava Sovereign class era USS Sovereign (NX-73811/NCC-73811) etc.

acum ... de ce s-a renuntat oare la modalitatea asta de "botezare"? pentru ca in cazul lui Enterprise (NX-01) indicativul este un indicativ de prototip si nu de nava operationala iar clasa nu se numeste "Enterprise class" cum era normal ci "NX class"

:? :? :? :? :?
Imagine
adiman83
Fan Star Wars
Fan Star Wars

Mesajde Lasher » Mie Mai 07, 2008 6:02 pm

Eh,asta nush. Poate au implementat chestia cu numele mai tarziu.
Lasher
Fan Star Wars
Fan Star Wars

Mesajde angel_fall » Mie Mai 07, 2008 7:16 pm

adiman83 scrie:... de ce s-a renuntat oare la modalitatea asta de "botezare"? pentru ca in cazul lui Enterprise (NX-01) indicativul este un indicativ de prototip si nu de nava operationala iar clasa nu se numeste "Enterprise class" cum era normal ci "NX class"

Toate aceste "mici" greseli faceau parte dintr-o strategie, acea de a "ocoli" TOS si a stabili un alt timeline. Ar trebui sa pun aici tot postul Temporal Could War de pe forum.newvoyages.com in care cineva explica care era scopul lui ST:ENT. Nu stiu daca Brannon & Braga au intetionat asta, insa este clar ca nu le-a iesit.
angel_fall
Fan Star Wars
Fan Star Wars

Mesajde cyber » Mie Dec 30, 2009 11:23 pm

angel_fall scrie:
adiman83 scrie:... de ce s-a renuntat oare la modalitatea asta de "botezare"? pentru ca in cazul lui Enterprise (NX-01) indicativul este un indicativ de prototip si nu de nava operationala iar clasa nu se numeste "Enterprise class" cum era normal ci "NX class"

Toate aceste "mici" greseli faceau parte dintr-o strategie, acea de a "ocoli" TOS si a stabili un alt timeline. Ar trebui sa pun aici tot postul Temporal Could War de pe forum.newvoyages.com in care cineva explica care era scopul lui ST:ENT. Nu stiu daca Brannon & Braga au intetionat asta, insa este clar ca nu le-a iesit.

Las' ca mai bine alegeau nume mai inspirate decat INTREPRINDEREA, chiar Prometheus dupa prima nava warp, ori macar Reliat, ... :pray:

in rest catelu nu avea ce cauta acolo
-prea multe scari-schele pe nava;
-prea putini ET-ii in echipaj;
-iar XINTI sunt estetic destul de nerealisti, se apropie de Star wars in acest sens.

In rest e OK, doar ca cam intuneric si pe nava si pe unde umbla ei. :-S
Sapiens Invictus
cyber
Fan Star Wars
Fan Star Wars

Anterior

Înapoi la Star Trek