Ce nu v-a placut la Star Trek?

Re: Ce nu va placut la Star Trek?

Mesajde Trill » Dum Apr 06, 2008 3:14 pm

Dap. Faza cu Data si Tasha Yar. Mi se pare ca a fost chiar in al doilea episod din primul sezon de TNG. + faza cu Jadzia Dax si tipa aia din DS9.

Alta faza care nu mi-a placaut a fost ca toate seriile TREBUIAU sa aiba un personaj rece. Data, Seven of Nine, Odo, Spock, toti urmareau aproape acelasi tipar: n-aveau emotii, nu zambeau, erau tot timpul badass and cool, etc.
Asta mi s-a parut naspa. Parca toate serialele aveau aceleasi personaje. :|
"...mâna moartă a matematicii comportamentului uman nu poate fi nici oprită, nici deviată, nici frânată." -Isaac Asimov, Fundaţia şi Imperiul
Trill
Starfleet Ensign
Starfleet Ensign

Sponsor

Mesajde Jadzia » Lun Apr 14, 2008 3:47 am

Prima Directiva .

Gramada de entitati omnipotente ,sau macar hiperpotente care populeaza spatiul .

Faptul ca n-au gasit leacul la chelie pan in sec 24 ,DESI cancerul de plamani se vindeca in cateva minute de pe vremea lui Archer.

Faptul ca au omorat-o pe Jadzia ma enerveaza peste poate,si daca tot sunt aici nu-mi place nici ce-au facut cu Gul Dukat.

Faptul ca isi cam bat joc de stiinta iarasi nu-mi place ,serialul da mai mult impresia de univers paralel decat de viitor al universului nostru.

De ce nu e Kirk in inchisoare ,sau de ce nu a fost macar lasat la vatra ?Ar trebui sa aiba omul asta un cazier lug de aici pana la Alfa Centauri si inapoi. :?

Il urasc pe Trip e imatur ,ilogic ,imprevizibil nu stiu cum s-ar putea uita T'Pol la el ,poate daca ar fi drogata ...
OOOOPS chiar era drogata cand s-a combinat cu el. :D

Ar mai fi o gramada de chestii ,dar daca nu se indreapta the Death Star spre noi ,pot sa astepte pana data viitoare.
POST TENEBRAS SPERO LUCEM.
Jadzia
Fan Star Wars
Fan Star Wars

Mesajde Trill » Lun Apr 14, 2008 5:30 pm

Hello there, fellow trill. :)

1. Prima Directiva.
Care-i problema ta cu ea? E mai bine cu ea, decat fara ea. Mi se pare de bun simt.

2. Faptul ca n-au gasit leacul la chelie pan in sec 24 ,DESI cancerul de plamani se vindeca in cateva minute de pe vremea lui Archer.

Parul e o problema de alegere, nu de tratament. Picard arata sexy si cu chelie.

3. Gramada de entitati omnipotente ,sau macar hiperpotente care populeaza spatiul .

Care gramada? Eu imi amintesc numai de 3.

4.Faptul ca isi cam bat joc de stiinta iarasi nu-mi place ,serialul da mai mult impresia de univers paralel decat de viitor al universului nostru.

Ce? Majoritatea chestiilor stiintifice de-acolo is macar plauzibile. Spre deosebire de alte SF-uri, Star Trek chiar vine cu un sistem de teorii care ii sprijina universul.

5. Il urasc pe Trip e imatur ,ilogic ,imprevizibil nu stiu cum s-ar putea uita T'Pol la el ,poate daca ar fi drogata ...
OOOOPS chiar era drogata cand s-a combinat cu el.

Ai dreptate, Trip e naspa! Imi pare bine ca l-au omorat asa stupid.
"...mâna moartă a matematicii comportamentului uman nu poate fi nici oprită, nici deviată, nici frânată." -Isaac Asimov, Fundaţia şi Imperiul
Trill
Starfleet Ensign
Starfleet Ensign

Mesajde Lasher » Lun Apr 14, 2008 9:13 pm

Jadzia scrie:Prima Directiva .

N-ar fi federatie fara ea :P

jadzia scrie:Faptul ca n-au gasit leacul la chelie pan in sec 24 ,DESI cancerul de plamani se vindeca in cateva minute de pe vremea lui Archer.

+1 la prima parte din ce a zis trill
jadzia scrie:nu-mi place nici ce-au facut cu Gul Dukat.

Sincer, nici mie ... bleah

Jadzia scrie:Faptul ca isi cam bat joc de stiinta iarasi nu-mi place ,serialul da mai mult impresia de univers paralel decat de viitor al universului nostru.

Exemplu ? In afara de episodu ala din Voyager cu Warp 10 in care au dat-o rau in diverse, nu am vazut nimic prea ... out there.
Chance is irrelevant. We will succed.
Lasher
Fan Star Wars
Fan Star Wars

Mesajde Jadzia » Lun Apr 14, 2008 11:10 pm

Trill scrie:Hello there, fellow trill. :)
:) :) :)

1. Prima Directiva.
Care-i problema ta cu ea? E mai bine cu ea, decat fara ea. Mi se pare de bun simt.
Nu ma deranjeaza atat directiva in sine ,cat faptul ca e prima ,adica are priritate in fata oricarui alt principiu etic ,vlorile morale crestine pe care le imbratisez ,cel putin in teorie, imi spun de ex . ca ''sa nu ucizi ''este mai imp. decat sa nu te amesteci in alte culturi,imi amintesc de un episod in care Enterprise lasa o civilizatie tribala sa se stinga ,desi puteau sa-i salveze ,dat . primei dirctive.Cine e Federatia sa spuna ca daca n-ai warp 1 ,n-ai dreptul sa traiesti?

Parul e o problema de alegere, nu de tratament. Picard arata sexy si cu chelie.

Fellow trill ,mie nu mi se pare Jean-Luc atragator si nu cred ca parul ar schimba asta .Desi fata de grasul de Kirk e nemaipomenit. :D Poate daca as fi betazoida :P
Ok ,atunci Kirk de ce purta ochelari de citit in sec 23 ,cand inca de pe vremea lui Archer cancerul de plamani se trata in cateva minute>

3. Gramada de entitati omnipotente ,sau macar hiperpotente care populeaza spatiul .

Care gramada? Eu imi amintesc numai de 3.
Pai de care iti amintesti Oo sa mai caut ,dar ma gandesc la Q,Profetii Bajorenilor si pah- wraith ,Armus entitatea malvolenta care a amorat-o pe Tasha (alta chestie care ma deranjeaza tare ,chiar imi placea Tasha :-S ) ;thasianii; alea doua creaturi care aproape au inghitit Enterprise in TNG sezonul 1 ;batranelul ala simpatic care pana la urma a omorat cu gandul o rasa intreaga pt. i-au ucis sotia care era om si apoi a inebunit-o pe consilierul Troi ca sa nu descopere adevarul;metronii care apar in TOS ''Arena'';Apollo care apare tot in TOS;entitatea cu care vrea fratele lui Spock sa stabileasca contact la marginea galaxiei;

Ce? Majoritatea chestiilor stiintifice de-acolo is macar plauzibile. Spre deosebire de alte SF-uri, Star Trek chiar vine cu un sistem de teorii care ii sprijina universul.

Subspatiul ,pe care se bazeaza trei sferturi din tehnologiile flotei,inclusiv warp drive este inexistent .
Hibrizii interspecifici.
Translatorul universal ,care traduce aproape intotdeauna perfect dupa ce se schimba 2-3 cuvinte la propriu.
Campurile si particulele pe care le inventeaza saptamanal .acidul dicloric fiind preferatul meu .... :lol:
Etc.

Ai dreptate, Trip e naspa! Imi pare bine ca l-au omorat asa stupid.
Nu stiu inca prea multe despre tine ,dar deja imi placi si nu doar pt. ca esti trill. :)
Jadzia
Fan Star Wars
Fan Star Wars

Mesajde Jadzia » Lun Apr 14, 2008 11:34 pm

N-ar fi federatie fara ea :P

Poate ,sau poate ar fi o federatie mai buna ,mai umana .
Oricum eu nu sunt total impotriva ei ,dar nu cred ca ar trebui sa constitue cheia de bolta a intregii moralitatii ,nu s-ar prabusi edificiul federatiei fara ea,cred.... :?

jadzia scrie:nu-mi place nici ce-au facut cu Gul Dukat.

Sincer, nici mie ... bleah

Eu n-am zis-o la fel de elocvent ca tine ,dar ma bucur ca mai e cineva de aceeasi parere. :clap:

Exemplu ? In afara de episodu ala din Voyager cu Warp 10 in care au dat-o rau in diverse, nu am vazut nimic prea ... out there.

Reptilieni inteligenti ,constienti de sine .Creierul uman consuma prea multa energie ,un poikiloterm nu poate sa intretina un creier inteligent .
Insecte mari cat un om .S-ar sufoca datorita ineficientei difuziei gazelor respiratorii la aceasta dimensiune.De asemenea s-ar deplasa foarte greu ,daca s-ar putea macar deplasa.
Navele explodeaza prea usor .
Nu foloseste nimeni sigurante fuzibile la consolele de bord se pare .Explozia consolelelor a facut mai multe victime in ST decat borgii si jem'hadar la un loc :P
Voyager a iesit dintr-o gaura neagra ,DUPA ce a trecut de orizontul evenimentelor.
Etc.

:-S :-x :P :oops: :cry: :idea: :nerd: ;;) :clap: :roll:

Ii mai displace cuiva de aici Kai Winn? :sick: :palps Mie personal imi aminteste de Palpi... :palps
Jadzia
Fan Star Wars
Fan Star Wars

Mesajde Trill » Mar Apr 15, 2008 3:22 pm

O, da, Winn...
She's so insidious I find it arousing :oops:
Trill
Starfleet Ensign
Starfleet Ensign

Mesajde Jadzia » Mar Apr 15, 2008 6:13 pm

Totusi cel mai nesuferit personaj din toate seriile trek ,de pana acum mi se pare WEYOUN, :o .Imi displace atat de profund si ma enerveaza on so many levels ARGHHHHHHHHH!!!!!!!!!
''Weyoun ,I find your faith disturbing!'' :vd1
Nu stiu cum Dukat sau Damar nu l-au omorat. :?
Daca ar fi ultimul barbat din galaxie m-as calugari ,mi-as lua un gonflabil as trece in cealalta echipa ;;) dar nici cu tot emetiralul din cvadrantul alfa la bord nu m-as apropia de el ,nush ce e in mintea vortafililor. :sick:

Trill ,so ,you like devious skimming women , atunci how about Ishka?? :nerd: :idea: :rollflor: ;;) :bistari: ;-)
Jadzia
Fan Star Wars
Fan Star Wars

Mesajde Lasher » Mar Apr 15, 2008 6:23 pm

Jadzia scrie:Reptilieni inteligenti ,constienti de sine .Creierul uman consuma prea multa energie ,un poikiloterm nu poate sa intretina un creier inteligent .
Insecte mari cat un om .S-ar sufoca datorita ineficientei difuziei gazelor respiratorii la aceasta dimensiune.De asemenea s-ar deplasa foarte greu ,daca s-ar putea macar deplasa.

Nu ma prea pricep, deci nu comentez.

Jadzia scrie:Navele explodeaza prea usor .

Probabil din cauza ca e mai usor ( si ieftin ) sa faci o explozie decat diferite modele de avarii.

jadzia scrie:Nu foloseste nimeni sigurante fuzibile la consolele de bord se pare .Explozia consolelelor a facut mai multe victime in ST decat borgii si jem'hadar la un loc :P

Asta nu inseamna ca-si bat joc de stiinta ... plus ca nu cred ca mai sunt folosite sigurante fuzibile atunci :P Dar intradevar se ard cam multe circuite la consolele alea :P

Jadzia scrie:Voyager a iesit dintr-o gaura neagra ,DUPA ce a trecut de orizontul evenimentelor.
Etc.

Nu sunt sigur daca inteleg ce vrei sa spui. Care era situatia ( ca sa-mi aduc aminte episodul ), si cum ti se pare tie normal ? Ca mie nu mi se pare nimic aiurea la faza care ai descris-o. Decat cum suna orizontul evenimentelor :-s

Mie imi place Weyoun... he's devious. Dar dintre caracterele de genul asta, Garak > all
Chance is irrelevant. We will succed.
Lasher
Fan Star Wars
Fan Star Wars

Mesajde Trill » Mar Apr 15, 2008 8:28 pm

Dudes, nu cred ca vreo siguranta poate opri un jet de plasma superfierbinte :twisted:
Mhm, Garak rupe.E asa de croitor nevinovat, da' deodata vezi ca stie cardassian command codes. Totusi, Weyoun mi se pare adorabil. Parca are ochi de pisica, nu? Si urechile alea dragalase :P
A, si Moogie mi se pare adorabila :oops:

Orizontul Evenimentelor e limita peste care viteza necesara pt. a invinge atractia gravitationala a gaurii negre este chiar viteza luminii. Einstein zice ca nici un corp nu se poate deplasa cu mai mult decat viteza luminii, deci e imposibil sa te intorci dupa ce ai intrat in orizontul evenimentelor.
DAR, propulsia Intrepidului nu e obistnuita. Reactorul cu antimaterie transmite EP peste niste bobine de nu-stiu-ce metal(numele imi scpa acum) si genereaza un warp field. Adica "indoaie" spatiul astfel incat nava "aluneca" inainte. Ca si cum ai ridica un capat al mesei ca sa faci o portocala sa se rostogoleasca.
DECI, warp fieldul schimba legile fizicii, deci Relativitatea lui E nu se mai aplica, deci, cred, e posibil sa scapi din orizontul evenimentelro. QED. :P

Cauta pe wikipedia "alcubierre warp drive". Modelul lui Alcubierre are cele mai multe asemanari cu StarTrek. De asemenea, situl NASA avea niste idei de propulsie cu viteze comparabile cu viteza luminii, dar se pazeaza pe diferenta de presiune - fie a radiatiei fie a luminii - pe 2 fete ale unui fel de panze. Enterprise n-avea panze.
Trill
Starfleet Ensign
Starfleet Ensign

Mesajde Jadzia » Mar Apr 15, 2008 9:14 pm

Si pe mine ma oboseste uneori manierismul cardasian ,al carui avatar ultim e Garak. :P Desi cardi sunt una din speciile mele preferate. :party:

Daca stiinta moderna are dreptate in privinta gaurilor negre si s-ar putea sa nu aiba, odata ce te-ai apropiat la o anumita distanta de centrul unei gauri negre ,este imposibil sa scapi de atractia fatala a acesteia .Distanta respectiva a fost numita ''orizontul evenimentelor ''.In ep .''Parallax'' nr.3 din sez.I ,Voyager gaseste o spartura in orizontul evenimentelor si trece prin ea ; e la fel de ridicol ca gasirea unei sparturi in campul gravitational al Pamantului care sa-ti permita sa te lansezi in spatiu fara mijloc de propulsie. :)
Jadzia
Fan Star Wars
Fan Star Wars

Mesajde Jadzia » Mar Apr 15, 2008 9:34 pm

Trill scrie: A, si Moogie mi se pare adorabila :oops:
Si mie :rollflor:

deci Relativitatea lui E nu se mai aplica, deci, cred, e posibil sa scapi din orizontul evenimentelro. QED. :P
:P FFF interesant trebuie sa studiez mai mult. :nerd:
Thursday, June 10, 1999 Published at 09:27 GMT 10:27 UK

Sci/Tech

Warp drive possible

Light speed travel would make exploring the Universe feasible

By BBC News Online Science Editor Dr David Whitehouse
In Star Trek, the USS Enterprise is powered by what is called a "warp drive" and at the moment only Paramount Pictures know its secrets.

The BBC's Pallab Ghosh: All Dr Who fans know the tardis was bigger inside than out
But new, highly mathematical research may have brought us one step closer to being able to explore the Universe in a starship capable of travelling faster than the speed of light.

The analysis of the concept of a warp drive by Chris Van Den Broeck of the Catholic University in Leuven, Belgium means that building a starship Enterprise is a little closer.

The fabric of space

Dr Van Den Broeck was reanalysing ground-breaking calculations made five years ago by Mexican mathematician Miguel Alcubierre.

Science fiction becoming science fact?
Alcubierre said that it was possible to imagine how a warp drive would work by distorting the fabric of space. Starships would ride along waves in so-called spacetime, like surfers do along waves in the sea.

The idea relies on the concept that, to physicists, space is not empty. Strange as it may seem, space has a shape that can be distorted by matter. In fact the force of gravity is actually due to the curvature of space - recognising that was the greatest triumph of Albert Einstein's career.

So you could use matter to distort the space around a starship to create a "ripple" in spacetime.

The starship would have to be microscopically small on the outside but large enough on the inside to carry passengers, just like the Tardis in the British sci-fi series, Dr Who.

'Warp bubble'

Miguel Alcubierre came up with the idea of expanding the space behind a starship and contracting it in front of it. The starship would rest in a "warp bubble" between the two spacetime distortions. The result would be a wave in spacetime along which the starship would surf.

Van Den Broeck: "It's possible in principle"
It was a fantastic idea. There would be no limit to the velocity that a starship could attain. It could travel faster than the speed of light because the starship would, strictly speaking, be stationary in the space of its warp bubble.

Also, the starship and its crew would be weightless and would therefore not be crushed by the enormous G-forces of acceleration and deceleration.

What's more, the passage of time inside the warp bubble would be the same as that outside it. The crew would not suffer from Einstein's "time dilation" effect where time passes at different rates for people travelling at different speeds.

The time dilation effect means that anyone travelling to the stars at speeds approaching that of light would experience a journey of a few years. But when they came back to Earth they would find that thousands of years had passed and all their friends were long dead.

Massive energies

Alcubierre's idea was a good one, but his work seemed to suggest that building a warp bubble would be impossible in practice. More energy than the entire universe could supply would be needed to create the spacetime distortions.

However, Dr Van Den Broeck's analysis suggests a far lower amount of energy is required, reduced by a factor of one followed by 62 zeros.

This is not to say that it is time to go out and start building a warp drive. As Dr Van Den Broeck says in his forthcoming paper in General Relativity and Quantum Cosmology: "This does not mean that the proposal is realistic."

Building a warp drive is currently far beyond our technological abilities and there are severe theoretical arguments that say it may never be possible.

But it just might be. Dr Van Den Broeck concludes his analysis by saying, "The first warp drive is still a long way off but maybe it has now become slightly less improbable."

Cauta pe wikipedia "alcubierre warp drive". Modelul lui Alcubierre are cele mai multe asemanari cu StarTrek.

Daca imi amintesc bine ,modelul lui Alcubierre nu se baza pe subspatiu iar warp-drive din ST se bazeaza pe subspatiu.Si warp-ul lui Alcubierre avea nevoie de mai multa energie decat exista in tot universul.
De curand un catolic a produs un model nou ,care reduce cerintele energetice la un nr. cu 68 de zerouri ,dar cica ar fi un progres.Nava respectiva ar trebui sa fie insa microscopica .Sistemul de propulsie ar dilata spatiul in spatele navei si l-ar comprima in fata acesteia.
Ultima oară modificat de Jadzia pe Mie Apr 16, 2008 12:12 am, modificat 1 dată în total.
Jadzia
Fan Star Wars
Fan Star Wars

Mesajde Trill » Mar Apr 15, 2008 9:50 pm

Da, deci Incet incet ajungem si noi la tehnologia aia.

Cred ca cel mai frustrant aspect din Star Trek este cel ca exista Universul Paralel. In DS9 devenea frustrant. Mi se pare ca in sezonul 4 treceau personaje din UP in universul "standard" la fiecare 4 episoade :|
Trill
Starfleet Ensign
Starfleet Ensign

Mesajde Jadzia » Mie Apr 16, 2008 12:44 am

Mie mi-a placuta ideea de univ paralel ,dar sunt de acord ca putea sa fie realizata mult,mult mai bine.
Se stia de pe timpul lui Kirk ca MU este f f intunecat ,dar cum universul ''normal'' din ds9 este very dark itself ,au trebuit sa exagereze cand au costruit universul oglinda.
Apropo ,cine vi s-a parut ca arata mai bine The Intendent sau The Major? ;-)

Neelix , sau cum se scrie , mi se pare iritant ,iar ''clona'' lui dr.Phox e unul din cei mai scarbosi extraterestrii din serial. :sick:

Nu-mi place c-au casatorit-o pe Jadzia cu Worf. :sick:

Imi pare sincer rau ca n-am vazut-o pe T'Pol intr-o lupta corp la corp serioasa si cu impact major asupra povestii.Avand in vedere ca e de 3 ori mai puternica decat oamenii si experta in arte martiale ,cateva batai bine coregrafiate si mai lungi de 30 de sec ,ar fi crescut mult calitatea serialului . :mrgreen:

Nici o bataie intre Archer si Tucker pt. T'Pol nu mi-ar fi displacut,sa fi venit Malcom sa-i bage la carcera :D ;-) :lol:
Jadzia
Fan Star Wars
Fan Star Wars

Mesajde Trill » Mie Apr 16, 2008 8:05 am

Totdeauna ma asteptam ca s-o arate pe Intendent cu un bici, intr-o camera de tortura langa un ferengi pe jumate gol :lol:
She's a dominatrix alright!
Trill
Starfleet Ensign
Starfleet Ensign

Mesajde Jadzia » Mie Apr 16, 2008 1:45 pm

Mama ce mi-ar fi placut sa -l vad pe Weyoun pe mana intendentei . :vd1
O confruntare intre Dukat din univ nostru si MUKira ar fi fost interesanta ,avand in vedere ca au practic aceeasi personalitate. ;-)

Nu mi-a placut ca Sisko l-a terminat pe sus mentiomnatul ,ar fi trebuit s-o faca Ezri Dax sau macar Worf,desi daca stau sa ma gandesc profetii l-au avertizat pe Sisko sa nu plece la lupta in ziua in care a murit Jadzia si deci el a fost partial responsabil de moartea ei si erau cei mai buni prieteni ....

Si nu-mi place deloc cum Jadzia ,a murit aiurea ,accidental in loc sa aiba o moarte plina de semnificatie in batalie sau ceva de genul asta. :(
Jadzia
Fan Star Wars
Fan Star Wars

Mesajde Fan-Vader » Mie Apr 16, 2008 7:54 pm

Totul... :|
Run, for when I, the wielder of the banhammer decend on the forum...THE HEAVENS SHALL TREMBLE!!
Fan-Vader
Lord Sith
Lord Sith

Mesajde Trill » Joi Apr 17, 2008 7:05 pm

Hai, ma, ca nu-i asa de rau.

N-am inteles niciodata cum navele puteau sa-si foloseasca armele daca erau in Warp. Daca vreo particula iese din warp bubble, n-ar trebui sa se dezintegreze instant din cauza fortelor enorme la care este supusa?
Trill
Starfleet Ensign
Starfleet Ensign

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Star Trek