seth scrie:Ma gandeam, vazand cate a facut Palpatine pentru Anakin Skywalker, ca exista o forma de dragoste, chiar si la un sith lipsit de mila precum Palpatine.
Nu era dragoste. Ci pur si simplu un plan. Il durea in gluga pe Palpatine de Vader si asta s-a vazut clar in Episode VI.
seth scrie:Este o dragoste egoista - Ii spune lui Anakin ca prin partea intunecata o poate salva pe Padme, dar cand il face cunoscuta moartea ei, o face cu un suras satisfacut rautacios.
O alta dovada ca a facut ceea ce i-a convenit lui.
- Cod: Selectaţi tot
Pentru nici un alt ucenic de-al sau nu a riscat atat de mult. Chiar isi pune viata in pericol de mai multe ori pentru a-l atrage de parte intunecata.
Un om de afaceri trebuie sa stie si cand sa riste. Dar hai sa vedem cat de mult a riscat Palpatine:
Prima data, cand este "rapit" de Grievous, o face pentru a-l aduce pe Anakin fata in fata cu Dooku, stiind ca omorandu-l, va face un pas in fata spre partea intunecata.
Nu stiu cat de mult a riscat Palpatine aici, avand in vedere ca Dooku era ucenicul sau.
Apoi in lupta cu Mace Windu. A fost pus in pozitia victimei, pentru a-i insamanta idei gresite acestui "weak minded" si a reusit. A fost un risc destul de mare. Ar fi putut muri daca nu era sigur ca Anakin va lua decizia convenabila lui.
Palpatine putea sa-i omoare pe amadoi daca Anakin lua o decizie gresita. Oricum, daca Anakin ajunsese in biroul lui Palpatine in ciuda interdictiei primite, era clar ca nu prea avea cum sa ia o decizie impotriva Imparatului.
Palpatine arata afectiune si atunci cand declara in film ca Anakin va fi cel mai mare Sith al tuturor timpurilor. Iar in carte, atunci cand Vader este introdus in armura sa, Palpatine o compara cu "o caseta de bijuterii magnifica, creata sa protejeze si sa etaleze cea mai mare comoara Sith. Terifianta. Fascinanta. Perfecta."
E bine sa ai o unealta terifianta, fascinanta si perfecta. Aia nu era afectiune, ci surescitare pentru noua sa jucarie.
Bineinteles ca exista satisfactia ca a reusit sa fure "Alesul" din tabara Jedi, numai ca, mai exista o implicatie, ceva relativ...
Nu stiu ce cred altii, insa eu raman la parerea ca Luke este Alesul, mai ales dupa ce am vazut prima varianta de generic a Episodului IV.
Ne amintim ce a zis Palpatine despre Darth Plagueis - a invatat sa manipuleze midiclorienele pentru a crea viata. Ne mai amintim ca Sidious a invatat tot ce a putu invata de la maestrul sau inaite de a-l ucide. Si ne mai amintim si ca Anakin Skywalker a dus lipsa unui tata biologic, ca a fost conceput de midicloriene...
Da-l incolo, ca l-a omorat pe maestru-su prea devreme. Eu cred ca Palpatine nu stia mare lucru despre manipularea midiclorienelor. A fost totul o vrajeala Sith menita sa-l impresioneze pe Anakin.
Prin urmare, aceasta dragoste Sith ar putea fi una paterna. Darth Sidious poate fi tatal lui Anakin Skywalker.
Foarte probabil. Insa Anakin nu ar fi nascut din iubire, ci din interes.
Bineinteles, Lucas va revela acest lucru mult mai tarziu, dar o va face. Ce parere aveti?
Lucas nu prea mai scrie Star Wars. Toate cartile, jocurile, benzile desenate au povestea scrisa de alti oameni. Lucas doar supervizeaza. Mi se pare ca nici filmul asta Clone Wars nu va fi scris de el.