Ce nu v-a placut la Star Trek?

Re: Ce nu va placut la Star Trek?

Mesajde Lasher » Joi Oct 30, 2008 10:39 pm

Alea nu-s argumente .... ceva de genu' :

Ce anume nu ti-a placut ? Povestea ? Look-ul ( design nave, extraterestrii, etc ) ? Actorii ? Personajele ?
Ce impresie ti-a lasat ? Caraghios ? Implauzibil ? Neinteresant/Plictisitor ?
Chance is irrelevant. We will succed.
Lasher
Fan Star Wars
Fan Star Wars

Sponsor

Mesajde Ionut cel Intelept » Dum Noi 23, 2008 12:59 am

Cum le intoarce viata pe toate. Trebuie sa scriu un articol despre Star Trek :lol:
Ionut cel Intelept
Fan Science Fiction
Fan Science Fiction

Mesajde Jadzia » Joi Dec 03, 2009 2:15 am

lipsa continuitatii ,faptul ca acum ne obliga sa urmarim star trek intr-o linie temporala alternativa ,alta decat cea stabilita in first contact care iarasi a modificat istoria si ne-a dat enterprise.
daca nu sunt in stare sa lucreze cu personaje deja create ,de ce nu scot unele originale la rampa?
de ce modifica mereu concepte vechi ,in loc sa inventeze unele noi?
cand te uiti la oricare serie star trek daca n-ai sti ,nici n-ai zice ca actiunea se petrece in acelasi univers,iar in cazul tng ds9 si voy evenimentele sunt contemporane.
nu-mi place uniforma lui t'pol nu-i vad logica ,e ca un pres urat si vechi mulat pe corp ,de ce ea e singurul vulcanian care poarta asa ceva?vi-l imagin ati pe spock in uniforma aia?
st ar trebiu sa fie despre intelegere ,speranta ,depasirea prejudecatilor iar materialul de inspiratie pt. ora de lucru manual sa fie doar cireasa de pe tort .seria originala n-a avut succes pt. ca a avut fete sexy in costume sumare asta a fost doar un bonus.ar putea paramount sa adauge hainutze digitale tuturor femeilor frumoase din tos si 99,999999999999% din fani tot ar iubi serialul si s-ar uita la el.de ce ?pt.ca filme cu fete frumoase ,in toate gradele de dezbracare gasesti in multe seriale ,dar un mod inteligent si creativ de a prezenta problemele noaste ca indivizi si ca societate ,mai rar.suntem tot mai prudenti si mai cinici si de aceea tot mai singuri -st era despre prietenie,era poate cea ma ifundamentala declaratie a serialului;oamenii pot deveni mai buni ,oamenii pot deveni prieteni alteritatea poate deveni identitate.ei devin parte din noi ,ce pare diferit este de fapt la un nivel fundamental similar.
imi place stiinta ,cateodata imi place si pseudostiinta ,imi plac tehnologia si efectele speciale-dar nu asta face st sa sie st.
ci personajele si caracterele lor,or daca din caracterele lor raman doar niste nume goale,mai bine ai veni de la inceput cu personaje noi hei ,rodenberry a venit cu picard care este diferit de kirk si a avut un succes enorm.
nu numele il face pe james t kirk sa fie james t kirk .nu doar ca au schimbat actorii ,nava decorurile ,istoria dar au schimbat la propriu universul.
capitane,lipsa mea de coerenta a scazut cu 67,4567895432565% asa ca mai bine ma duc la somn :-zzz
POST TENEBRAS SPERO LUCEM.
Jadzia
Fan Star Wars
Fan Star Wars

Mesajde zodiak » Lun Aug 29, 2011 11:22 pm

La modul general nu imi place cu cata lejeritate se prezinta piesa de baza a majoritatii sf-urilor si anume warp-drive-ul /hyperspace, din acest motiv Alien (1979) imi pare cel mai OK, la fel si Starhunter (seria), poate putin si Babylon 5 oarecum.

Ca sa le fac mai realiste imi imaginez ca intregul univers Star Trek se desfasoara de fapt in Sistemul nostru solar ori intre acesta, Sistemul Kuiper Belt -Sistemul din Oort cloud (Local cloud) - Sistemul Nemesis-Nibiru si cele trei sisteme "binare" Alpha Centauri aka Rigil Kentarus. In sistemul triplu Centauri s-ar desfasura si actiunea din Babylon 5.

Acest mini-univers va rezulta in viitorul relativ apropiat prin terraformarea planetelor, realizarea de orase-biosfera pe lumile inghetate, ... Specile extraterestre reprezinta mutanti umani, fie specii experimentale de laborator cu evolutie dirijata (ceva in genul Planetei maimutelor, izolarea genetica, etc).

Astfel nacelele warp ale USS Enterprise capata sens, devin propulsoare plasmo-ionice cu stream-jet propulsion, iar "cristalele" de di-litiu, devin "cristale" de hidrogen-helion (helion=usor in greaca, Helios numele soarelui; iar LITIU poate fi un nume viitor pt un hidrogen special prin T3=tritiu, adica hidrogen obtinut din litiu, dar avand 3-4 nucleoni este Heliu 3, adica HELION, USOR, tradus in engleza LIGHT=usor ---> di-2-LIHT-ium ...
Star Wars _Star Trek _Star Gate SG1
zodiak
Fan Star Wars
Fan Star Wars

Mesajde zodiak » Lun Aug 29, 2011 11:29 pm

Mai bine va spun ce mi-a placut.
-peisajele planetare si tehnologia droizilor si protezelor hitech din Star Wars;
-Navele-piramida ale goa'uld din Star Gate (alt'ek, telt'ak, ...);
-Costumele de pe Andromeda si Belerophon (Andromeda Ascendant).
zodiak
Fan Star Wars
Fan Star Wars

Mesajde zodiak » Mar Aug 30, 2011 10:25 pm

Jadzia scrie:
Lasher scrie:Intradevar, frica nejustificata este o calitate :P NOT

Asa deci faptul ca se poate muri ,ca poti ramane zeci de ani prins in transportor,ca poti deveni psihotic etc. nu sunt motive de ingrijorare. Ca sa nu mai vorbesc de problemele filozofice pe care le ridica dezasamblarea particula elementara cu particula elementara a unui individ.
Cred ca problemele le au ceilalti pt. accepta orbeste sceasta tehnologie . :P

1.) Il dezintegrezi, adica il omori, ... asta e floare la ureche!
2.) Citesti informatia fiecarui atom din corp in timp ce il dezintegrezi, ceea ce este imposibil, ar fi incredibil de costisitor doar sa incerci...
3.) Transmiti informatia la distanta, asta ar putea merge desi ar fi extrem de scump;
4.) Unda purtatoare va replica persoana in pc. X, lucru imposibil;
Daca la capatul-destinatie s-ar afla un aparat replicator, poate ca unda l-ar nimerii, dar duplicarea originalului ar fi din nou imposibila si infinit de costisitoare doar pt. a incerca macar... :clap:
zodiak
Fan Star Wars
Fan Star Wars

Mesajde zodiak » Mar Aug 30, 2011 11:12 pm

Jadzia scrie:
Reptilieni inteligenti ,constienti de sine .Creierul uman consuma prea multa energie ,un poikiloterm nu poate sa intretina un creier inteligent .
Insecte mari cat un om .S-ar sufoca datorita ineficientei difuziei gazelor respiratorii la aceasta dimensiune.De asemenea s-ar deplasa foarte greu ,daca s-ar putea macar deplasa.

T-rex avea un creier de 2x cat unul uman, desi mai simplu, apoi exista mamifere cu energie insuficienta datorita hranei sarace si deci au un metabolism lent (ursuletul Koala si Lenesul). Exista reptile mai active decat mamiferele si anume o ramura a dinosaurienilor, pasarile (in special colibri si vrabiutele), iar reptile veritabile, varanul de komodo, gushterul-soparlita, serpii in general.

In plus nu tot ce pare a fi reptila este reptila, ex: pagolinul tatu, pasarile, iar sauropodele asa ca mega-familie cu origini reptiliene la fel si mamiferele primitive (ornitorinc, echidna si cele din perioada proto-sauropodelor)...

Au existat insecte nu mai mari cat oamenii, dar au existat animale acvatice similare insectelor si care aveau mai multi metrii (crabi, crustacei, ...).

Este adevarat ca este imposibil ca insectele sa ajunga cu mult mai mari decat statura unui om datorita masei exoscheletului in principal.
zodiak
Fan Star Wars
Fan Star Wars

Mesajde zodiak » Mar Aug 30, 2011 11:42 pm

Jadzia scrie:Gramada de entitati omnipotente ,sau macar hiperpotente care populeaza spatiul .
Faptul ca isi cam bat joc de stiinta iarasi nu-mi place ,serialul da mai mult impresia de univers paralel decat de viitor al universului nostru.

La cat de prosti erau, orice mushlitza pierduta-n haurile cosmosului parea o entitate hiperpotenta. Picard era mai mereu nepregatit si se mira de fiecare situatie mai hard ca vitelu ... reactiona abia dupa ce nava era aproape spulberata si mai mereu il purta norocul.

Entitatile imi par OK din moment ce sunt mai palpabile decat teleportarea si factorul warp ori decat incrucisarea dintre un cimpanzeu si un koala, un lenes si un ursulet panda.
Practic daca avem un transfer cerebral pe un suport sintetic, iar suportul este facut din micro-particule invizibile versatile, atunci va fi un fel de Q-omul invizibil.

Aaaaaaaaaa daaaa! Kirk dadea la tarnacop in minele de dilitiu in Wrait of Khan, la fel ca si bajorana Kira cu cardasianu' cel dur in minele de carbune de pe Cardasia Prime si impingeau cu mainile vagonetii cu carbune ca pe vremea lui bunicu'.

De asemenea in ST TNG din misticismul religios au dat-o in fabricarea de specii extraterestre care mai de care mai respingatoare, nu imi vine in minte numele lor, dar aratau scarbos, majoritatea avand aspectul unor oameni batrani suferinzi de bube, lepra, etc. Erau unii cocosati cu un fel de bube-cicatrice in obraji, altii cu niste sprancene stufoase si inclinate ce ba le apasau pe colturile ochilor, ba le ajungeau in freza. Altii erau dereglati genetic de le pica fata pe jos de isi carpeau pielea intr-una, altii erau extraterestrii da aratau exact ca oamenii (bajorani, vulcanieni, romulani, etc).

Kazonii, cardasienii, ferengii si jem'hadarii, astia au fost reusiti.
zodiak
Fan Star Wars
Fan Star Wars

Mesajde zodiak » Mar Aug 30, 2011 11:49 pm

Ar fi interesant un film in care sa se intalneasca civilizatile ET din mai multe filme diferite, un SW cu navele piramida goa'uld, plus planoarele usoare din SW, apoi specii ET din SW, cele 4 din ST si alte cateva din alte filme (terminator, robocop, ...).
zodiak
Fan Star Wars
Fan Star Wars

Mesajde Airoh » Mie Aug 31, 2011 11:57 am

a daca s-ar face asta ar fi o incalcare a drepturilor de autor
Fii atent la gândurile tale, pentru că ele vor fi cuvinte.
Fii atent la cuvintele tale, pentru că ele vor fi faptele tale.
Fii atent la faptele tale, pentru că ele vor fi obiceiuri.
Fii atent la obiceiurile tale, pentru că ele vor fi caracterul tău.
Airoh
Padawan
Padawan

Mesajde Raith Krace » Mie Aug 31, 2011 1:07 pm

Adica ceva de genul?
Imagine
You were the chosen one you were supposed to defeat the Sith, not join them!
Raith Krace
Grand Master of the Jedi Order

Re: Ce nu v-a placut la Star Trek?

Mesajde jkno » Mie Aug 31, 2011 7:52 pm

Eu as fi curios in legatura cu altceva. Daca am pune baddies from diferite unversuri sa lupte intre ei, precum Borg si Dominion (Star Trek), Shadows (Babylon 5), Ori, Replicators si Wraith (SG-1), Magogs (Andromeda), etc. cum s-ar descurca si cine ar castiga.
Collecting has the permanence of herpes, it mutates but doesn't go away
Crap
Deviant
Imagine
jkno
Fan Star Wars
Fan Star Wars

Mesajde zodiak » Mie Aug 31, 2011 8:09 pm

Ar castiga probabil droizii din SW cu toate ca sunt prezentati sub nivelul realitatii concrete.
zodiak
Fan Star Wars
Fan Star Wars

Mesajde zodiak » Joi Sep 01, 2011 8:30 am

Raith Krace scrie:Adica ceva de genul?

Pe langa nava-g^sca din "SENILITY" si "DEFIBRILANT-u'" din DS-9, ai uitat nava-farfurie a Jettson-ilor ! :clap:

Concret iata la ce ma gandeam eu:

Imagine

Imagine

Imagine
zodiak
Fan Star Wars
Fan Star Wars

Mesajde jkno » Joi Sep 01, 2011 11:09 am

zodiak scrie:Ar castiga probabil droizii din SW cu toate ca sunt prezentati sub nivelul realitatii concrete.

Voi lua postul tau ca pe o gluma, si asta nu prea reusita. ;-)
Crap
Deviant
Imagine
jkno
Fan Star Wars
Fan Star Wars

Mesajde Raith Krace » Joi Sep 01, 2011 1:12 pm

cred ca intre baddies lupta adevarata s-ar da intre Ori si Borgi. Desi ar fi interesant un Ori asimilat de borgi, probabil ar deveni extrem de puternici.

[ Post made via Mobile Device ] Imagine
You were the chosen one you were supposed to defeat the Sith, not join them!
Raith Krace

Mesajde zodiak » Joi Sep 01, 2011 3:38 pm

Raith Krace scrie:cred ca intre baddies lupta adevarata s-ar da intre Ori si Borgi. Desi ar fi interesant un Ori asimilat de borgi, probabil ar deveni extrem de puternici.

[ Post made via Mobile Device ] Imagine

Entitatea "Q" din ST TNG i-ar "asimila" pe toti pocnind din deget ! :party: :rollflor:

Imagine

Imagine

The entity known as "Q" forces the Enterprise into a first encounter with an alien race known as the Borg.
http://en.wikipedia.org/wiki/Q_Who
zodiak
Fan Star Wars
Fan Star Wars

Mesajde jkno » Joi Sep 01, 2011 6:40 pm

Nu prea cred, si in Babylon 5 avem First Ones, Vorloni si Shadows, in TNG avem Douwd, in SG-1 avem Ascended Ori si Ascended Ancients
Crap
Deviant
Imagine
jkno
Fan Star Wars
Fan Star Wars

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Star Trek