Un alt motiv ar fi acela ca imi place sa cred ca oamenii isi stabilesc propriul destin si creeaza ( se creeaza ), evolueaza prin puterile lor proprii, prin determinare si vointa lor fara "ajutor" sau "daruri" exterioare.
Si ultimul motiv ar fi practicile religioase. Nu imi pot imagina cum ar fi sa te inchini unei entitati a carei existenta e imposibil de dovedit.

??, desigur i-a creat dumnezeu, dar daca se va lua contatctul cu ei, ei vor spune cu totul altceva. deci este oare acest comentariu acceptabil?

Am trÄ‚Åit s-o vÄ‚Åd Âşi p-asta...

Aww, isn't that cute? Singura problemÊar fi cÊatunci când tuFan-Vader scrie:LONG LIVE SCIENCE!!! MULTUMIM DARWIN pentru teoria evolutiei...
tocmai cĂŠle dai apĂŠla moarĂŠfanaticilor care susĂžin cĂŠtoatĂŠĂžara asta e creÂştinÄ‚Å, superstiĂžioÂşilor care vor sĂŠoblige pe toatĂŠlumea sÄ‚Å-Âşi ĂŽndoctrineze copiii, needucaĂžilor care vor ca nimeni sĂŠnu mai fie educat corect (non-religios) Âşi care au scos din Âşcolile româneÂşti evoluĂžionismul Âşi filosofia ateistÄ‚Å:probabil cand ma voi casatori imi voi face cununia religioasa si imi voi boteza fiul/fiica in religia ortodoxa, dar as face-o doar ca sa nu zica lumea ca sunt un ciudat...

News flash: te-au minĂžit. Biblia nu poate fi ĂŽnĂželeasĂŠdin simplul motiv cĂŠnu e nimic special de ĂŽnĂželes. E o colecĂžie de texte de diferite vechimi, scrise de niÂşte antici semi-barbari (nu mai vorbesc cĂŠtare confuzi filosofic Âşi neinformaĂži ÂştiinĂžific) Âşi bÄ‚Ågate ĂŽn aceeaÂşi oalĂŠ(ĂŽntre aceleaÂşi coperte) de alĂži nÄ‚ÅtÄ‚ÅrÄ‚Åi care se credeau creÂştini da' se certau ĂŽntre ei ca chiorii prin secolele 3-4. CĂŠar fi vreo mare brânzĂŠĂŽn texul Ä‚Åla formatat Âşmecher pe câte douĂŠcoloane pe fiecare paginÄ‚Å, a fost ĂŽntotdeauna numai interesul popilor sĂŠfacĂŠsĂŠparÄ‚Å, cĂŠpe asta se baza salariul lor Âşi traiul ĂŽn lenevie (Âşi din pÄ‚Åcate au reuÂşit; ĂŽncĂŠÂşi prea bine).Fan-Vader scrie:biblia e facuta sa o citeasca cine e capabil sa o inteleaga pt ca nu e asa de usor sa iti dai seama ce zice biblia...
Atunci nu te preface cĂŠcrezi ĂŽn ea. CÄ‚ÅsÄ‚ÅtoreÂşte-te cu act civil, certificat Âşi semnÄ‚ÅturÄ‚Å, urmate direct de cheful-de-chef.nu imi place religia e intortocheata
Niciun aÂşa-zis "reprezentant al Stafiei-Invizibile-din-Cer" (i.e. preot) nu poate schimba cu nimic vreo parte relevantĂŠa relaĂžiei tale cu perechea ta. ScuteÂşte-te singur de mita pe care tre' sĂŠi-o dai Ä‚Åluia la nuntĂŠ(Âşi eventual la botez). DacĂŠchiar nu-Ăži place religia.

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator