Religia

Discutii off-topic intre membri.

Da sau nu

DA
22
42%
NU
22
42%
nu vreau sa raspund sau nu sunt sigur
8
15%

Voturi totale : 52

Re: Religia

Mesajde Trill » Dum Iun 01, 2008 11:18 am

MandaloreOrdo93 scrie:Argumentare serioasa + Gramatica strong:

Explicatia cosmogenica religioasa sustine ca Soarele nu a fost creat pana in cea de-a 4-a zi.Soarele este insa cauza existentei distincte a zilelor si a succesiunii lor,si deci in absenta Soarelui atat existenta distincta a primelor 3 zile cat si succesiunea lor sunt ambele imposibile.Prin urmare explicatia cosmogenica religioasa este falsa.

(Argument construit in ora de Logica)

Asta e printre cele mai bune exemple de gandire plata. Si ce daca Soarele nu exista? Daca esti intr-o pestera nu poti sa masori timpul?

Am avut vreo 3 tentative sa citesc Biblia. La primele doua eram prea mic si ma plictiseam dupa 15 pagini. La a 3a m-a facut sa renunt o faza: era un tip care avea mai multi fii. La un moment dat, tipul se imbata ca un porc si cade lesinat in cortul sau. Un fiu intra in cort si-l vede pe taica-su gol. Pentru asta, pacat mare - sa-ti vezi tatal gol, fiul este izgonit in desert. :| WTF!?

Eu nu-s religios pentru ca nu-mi plac oamenii care sustin o idee pana la moarte fara a o analiza. Nu, nu ma leg de martiri, ma leg de aia care zic ca rockerii ar trebui impuscati, ca homosexualii ar trebui arsi, ca pamantul are doar 5000 de ani, ca Dumnezeu a creat omul si ca nu exista evolutie.

Acum cateva saptamani am gasit pe strada o revista a martorilor lui Iehova. Am luat-o si-o citeam in clasa. O tipa foarte foarte crestina a luat-o, a citit un articol dupa aia mi-a mototolit, rupt si aruncat la cos revista MEA. :| Cand am intrebat-o, a spus ca a facut-o pentru ca dupa moarte sufletul nu ajunge in purgatoriu (sau o chestie de genul asta).

Apropo de purgatoriu. Ati observat ca ortodoxismul se departeaza tot mai mult de religiile occidentale dpdv al dogmei? Noi am ramas la modelul clasic: rai, iad, ziua judecatii. Astia din vest au inventat tot felul de răiuleţe si iaduleţe: purgatoriu, the rapture, ideea ca lumea n-o sa se termine daca vom fi pe alta planeta, etc. Si stii ce e amuzant, toti cred in asta! :lol: Adica, toti spun ca au credinta dreapta, dar uite cat s-au departat fata de crestinismul intemeiat acum 2000 de ani.
"...mâna moartă a matematicii comportamentului uman nu poate fi nici oprită, nici deviată, nici frânată." -Isaac Asimov, Fundaţia şi Imperiul
Trill
Starfleet Ensign
Starfleet Ensign

Sponsor

Mesajde CyberFaust » Dum Iun 01, 2008 11:31 am

Trill, tu primesti 10 pentru logica si ratiune. :idea:
The mark of all great conspiracys is perverting comon wisdom.
http://cyberfaust.wordpress.com/
Imagine
CyberFaust
Fan Star Wars
Fan Star Wars

Mesajde Fan-Vader » Dum Iun 01, 2008 2:12 pm

BLA BLA BLA BLA BLA... nu mai folositi atatea cuvinte... nu cred in biserica. nu cred in religie in general. DE CE? pentru ca pot, pentru ca asta e alegerea mea, nu pot sa dau destule motive pentru care nu suport religia, sunt un darwinist convins si consider ca biserica a facut o mare nedreptate cand a inceput sa scoata carti propagandiste impotriva teoriei evolutiei, pamantul are 5000 de ani... YEAH RIGHT!! si scheletii dinozaurilor care au murit acum milioane de ani sunt pusi acolo de eretici si multe, multe altele
Run, for when I, the wielder of the banhammer decend on the forum...THE HEAVENS SHALL TREMBLE!!
Fan-Vader
Lord Sith
Lord Sith

Mesajde Andrei » Dum Iun 01, 2008 2:20 pm

Fan-Vader scrie:BLA BLA BLA BLA BLA... nu mai folositi atatea cuvinte... nu cred in biserica. nu cred in religie in general. DE CE? pentru ca pot, pentru ca asta e alegerea mea, nu pot sa dau destule motive pentru care nu suport religia, sunt un darwinist convins si consider ca biserica a facut o mare nedreptate cand a inceput sa scoata carti propagandiste impotriva teoriei evolutiei, pamantul are 5000 de ani... YEAH RIGHT!! si scheletii dinozaurilor care au murit acum milioane de ani sunt pusi acolo de eretici si multe, multe altele

OK,OK,dar orce afirmatie fara agumente nu poate fii valida,asa ca incearca :)
Cine intraba,este un prost pt 5 minute;
Cine nu intraba,este un prost pt totdeauna.
Imagine
Andrei
Cavaler Sith
Cavaler Sith

Mesajde Fan-Vader » Dum Iun 01, 2008 2:40 pm

ok ok... motivele mele sunt pe cat de puerile pe atat de valabile, in primul rand zice asa: SA NU TE INCHINI LA CHIP CIOPLIT, totusi sunt foarte multe statui reprezentand o sumedenie de sfinti, martiri, fecioara maria, iisus, etc... sunt atatea icoane pe care trebuie sa le saruti in biserica, insasi crucea e un simbol al religiei crestine si toti saruta crucea... preotii spun ca nu la asta se refera porunca respectiva, ei spun ca tu nu te inchini la icoana ci la cel reprezentat in icoana, dar nu asa faceau si egiptenii? cu ce sunt statuile egiptene diferite fata de statuile crestine? ce, egiptenii nu tot la zeii reprezentati de statuie se inchinau? se inchinau la o piatra? alt motiv ar fi ca nu inteleg biblia... si din cauza asta nu am citit mai nimic din biblie, cred ca nu e o carte pe care ar trebui sa o citeasca un copil, poate doar daca e un copil geniu care stie sa inteleaga cuvintele din spatele scrisului, in rest stiti si voi motivele, au o gandire ingusta, nu accepta nimic nou (ma mir ca au recunoscut existenta extraterestrilor ar fi fost o absurditate sa credem ca in tot universul doar rasa noastra da dovada de inteligenta), evolutia este data la o parte pentru a face loc teoriei lor stupide si anume geneza, lista poate continua la nesfarsit...
Run, for when I, the wielder of the banhammer decend on the forum...THE HEAVENS SHALL TREMBLE!!
Fan-Vader
Lord Sith
Lord Sith

Mesajde Andrei » Dum Iun 01, 2008 2:49 pm

Atat :clap: Concluzia este ca crestinismul excleaza in hipocrizie,automat orice persona rationala,cu un dram de logica va respinge compilatia asta de mituri&superstiti antice ,care nu mai pot fi compatibile cu societatea moderna
Imagine
Andrei
Cavaler Sith
Cavaler Sith

Mesajde betta367 » Dum Iun 01, 2008 9:23 pm

ma,andrei,vader,voi aveti ce-a mai mare dreptate.sa argumentez si de ce,cand eram mic eram un copil foarte religios,ma duceam la biserica zilnic,etc.dar apoi l-am cunoscut pe darwin(nu personal)si pe dinozauri(nu personal)si apoi am auzit ca biserica crede ca pamantul are 5000 de ani si atunci,cred ca nu mai trebuie sa povestesc,nu-i asa?
p.s.pentru cei care vor sa continui:am injurat biserica vre-o 2 saptamani(sau 3)si asa m-am lepadat de toate ideiile astea religioase.
There is no emotion, there is peace.
There is no ignorance, there is knowledge.
There is no passion, there is serenity.
There is no chaos, there is harmony.
There is no death, there is the Force.
betta367
Banned
Banned

Mesajde Trill » Dum Iun 01, 2008 10:11 pm

A mai vazut cineva documentarul ala pe Stage6 inainte sa darame situl? Era despre cum ateismul devine o religie. Are carti sfinte (tratatele stiintifice), sfinti (oameni de stiinta), temple (s-a construit unul in Marea Britanie; o biblioteca cu scop declarat sa sprijine tezele ateilor). De asemenea, majoritatea ateilor incearca sa-i converteasca pe altii la religia lor, arata intoleranta si nu vor sa auda de alte teorii. Mai lipsesc incantatii si ritualuri si gata!

Eu sper doar ca lumea sa nu cada dintr-o extrema in alta, ci sa aiba mintea deschisa.
"...mâna moartă a matematicii comportamentului uman nu poate fi nici oprită, nici deviată, nici frânată." -Isaac Asimov, Fundaţia şi Imperiul
Trill
Starfleet Ensign
Starfleet Ensign

Mesajde Ionut cel Intelept » Lun Iun 02, 2008 12:16 am

betta367 scrie:ma duceam la biserica zilnic,etc.

Zilnic? Si popa ce zicea? Nu a chemat politia :-S

betta367 scrie: dar apoi l-am cunoscut pe darwin(nu personal)si pe dinozauri(nu personal)

Mie mi-a facut cineva cunostinta cu ei. Ca doar deh... am si eu sursele mele.

betta367 scrie:am auzit ca biserica crede ca pamantul are 5000 de ani si atunci,cred ca nu mai trebuie sa povestesc,nu-i asa?

Nu stiu care biserica crede asa ceva... dar aia Ortodoxa in nici un caz

betta367 scrie: am injurat biserica vre-o 2 saptamani(sau 3)si asa m-am lepadat de toate ideiile astea religioase.

Da, asta e o idee buna. Hai sa ne injuram unii cu altii. In alea doua saptamani mai bine iti faceai lectiile la gramatica.
Ionut cel Intelept
Fan Science Fiction
Fan Science Fiction

Mesajde CyberFaust » Lun Iun 02, 2008 12:49 am

Darwinismul spune ca specimenele agramate sau slabe mor pentru a face celor care pot pune cratime. How does that make you feel?

Sa condamni religia in negeral pentru ca tu crezi in dinozauri e o prostie. Pentreu ca tu esti liber sa crezi in dinozauri (pe care nu i-ai cunoscut personal) in timp ce altii cred in dumnezeu (pe care nu l-au cunoscut personal da cica urmeaza la o vreme si aia).

PS Nu incerc sa ma iau de voi, incerc sa va conving sa scrieti corect si sa fiti mai moderati in afirmatii, lumea nu e alb-negru. Nu exista daor o singura cale dreapta.
Imagine
CyberFaust
Fan Star Wars
Fan Star Wars

Mesajde Andrei » Lun Iun 02, 2008 11:55 am

Cyber, dovezile pt existenta dinozaurilor sunt irefutabile ,demonstreaza tu existenta lui dumnezeu.Eu te intelg pe tine ai fost crescut crestin,si vei repinge orce idee care neaga crestinuismul,da nui nimic ,cu timpul ai sa te schimbi :)
Imagine
Andrei
Cavaler Sith
Cavaler Sith

Mesajde CyberFaust » Lun Iun 02, 2008 2:23 pm

Esti prost si ignorant. :)
De unde dracu ai dedus tu ca eu sunt om credincios?
Ma rog, nu conteaza, ca sa iti scutesc mintea de atata chin. Nu sunt.

Dar tu ai o mentalitate destul de invechita inca din secolul 19, adica o mentalitate care nu prea isi are locul intr-o era postmodernista, ma rog, esti tu dinozaur in cazul asta.

io am incercat sa iti explic ca nu ai tu adevarul absolut pentru ca el nu exista. Dar nu ma mai chinui asa ca o sa iti zic un singur lucru

AI DREPTATE ;-)
Imagine
CyberFaust
Fan Star Wars
Fan Star Wars

Mesajde Trill » Lun Iun 02, 2008 4:42 pm

CyberFaust scrie:lumea nu e alb-negru. Nu exista daor o singura cale dreapta.

Subscriu.
Trill
Starfleet Ensign
Starfleet Ensign

Mesajde Andrei » Joi Iun 05, 2008 10:27 pm

Cyber din cate am observat nu te poti exprima decat prin ad hominem.Deci inchei orce discutie cu tine,este inutil sa dezbat un subiect, cu tine. :|
Imagine
Andrei
Cavaler Sith
Cavaler Sith

Mesajde CyberFaust » Joi Iun 05, 2008 11:28 pm

I win.
Imagine
CyberFaust
Fan Star Wars
Fan Star Wars

Mesajde Andrei » Vin Iun 06, 2008 4:18 pm

CyberFaust scrie:Esti prost si ignorant. :)
De unde dracu ai dedus tu ca eu sunt om credincios?
Ma rog, nu conteaza, ca sa iti scutesc mintea de atata chin. Nu sunt.

Dar tu ai o mentalitate destul de invechita inca din secolul 19, adica o mentalitate care nu prea isi are locul intr-o era postmodernista, ma rog, esti tu dinozaur in cazul asta.

io am incercat sa iti explic ca nu ai tu adevarul absolut pentru ca el nu exista. Dar nu ma mai chinui asa ca o sa iti zic un singur lucru

AI DREPTATE ;-)

Prima propozitie e valabila in cazul tau,alfel nu mi teai fi opus.
Din fellul in care aperi religia,mai degraba din opozitia ta fata de afirmatile mele ,deduc ca esti credincios,poate ca nu constientizezi.
Demonstreaza ca am o mentalitare invechita,putini membri de pe forumul asta au aceeasi flexibilitate c mine ,cand vien vorba de perspective.Daca crezi ca eu am vreo legatura cu un asa zis adevar abasolut,atunci e clar ca nu ai citit atent posturile mele ,sau nu leai inteles,(nu te condamn :) )
Imagine
Andrei
Cavaler Sith
Cavaler Sith

Mesajde CyberFaust » Vin Iun 06, 2008 7:42 pm

Too late, te-ai predat. Am castigat.
Imagine
CyberFaust
Fan Star Wars
Fan Star Wars

Mesajde Andrei » Vin Iun 06, 2008 9:44 pm

:lol: :lol: :lol: Nu ai castigat nimic,daca ai fi castigat as fi recunoscut victoria ta in polemica asta.Nu e cazul :lol: :lol: :lol:
Imagine
Andrei
Cavaler Sith
Cavaler Sith

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Cantina