MandaloreOrdo93 scrie:Argumentare serioasa + Gramatica strong:
Explicatia cosmogenica religioasa sustine ca Soarele nu a fost creat pana in cea de-a 4-a zi.Soarele este insa cauza existentei distincte a zilelor si a succesiunii lor,si deci in absenta Soarelui atat existenta distincta a primelor 3 zile cat si succesiunea lor sunt ambele imposibile.Prin urmare explicatia cosmogenica religioasa este falsa.
(Argument construit in ora de Logica)
Asta e printre cele mai bune exemple de gandire plata. Si ce daca Soarele nu exista? Daca esti intr-o pestera nu poti sa masori timpul?
Am avut vreo 3 tentative sa citesc Biblia. La primele doua eram prea mic si ma plictiseam dupa 15 pagini. La a 3a m-a facut sa renunt o faza: era un tip care avea mai multi fii. La un moment dat, tipul se imbata ca un porc si cade lesinat in cortul sau. Un fiu intra in cort si-l vede pe taica-su gol. Pentru asta, pacat mare - sa-ti vezi tatal gol, fiul este izgonit in desert.
WTF!?Eu nu-s religios pentru ca nu-mi plac oamenii care sustin o idee pana la moarte fara a o analiza. Nu, nu ma leg de martiri, ma leg de aia care zic ca rockerii ar trebui impuscati, ca homosexualii ar trebui arsi, ca pamantul are doar 5000 de ani, ca Dumnezeu a creat omul si ca nu exista evolutie.
Acum cateva saptamani am gasit pe strada o revista a martorilor lui Iehova. Am luat-o si-o citeam in clasa. O tipa foarte foarte crestina a luat-o, a citit un articol dupa aia mi-a mototolit, rupt si aruncat la cos revista MEA.
Cand am intrebat-o, a spus ca a facut-o pentru ca dupa moarte sufletul nu ajunge in purgatoriu (sau o chestie de genul asta).Apropo de purgatoriu. Ati observat ca ortodoxismul se departeaza tot mai mult de religiile occidentale dpdv al dogmei? Noi am ramas la modelul clasic: rai, iad, ziua judecatii. Astia din vest au inventat tot felul de răiuleţe si iaduleţe: purgatoriu, the rapture, ideea ca lumea n-o sa se termine daca vom fi pe alta planeta, etc. Si stii ce e amuzant, toti cred in asta!
Adica, toti spun ca au credinta dreapta, dar uite cat s-au departat fata de crestinismul intemeiat acum 2000 de ani.

Concluzia este ca crestinismul excleaza in hipocrizie,automat orice persona rationala,cu un dram de logica va respinge compilatia asta de mituri&superstiti antice ,care nu mai pot fi compatibile cu societatea moderna